Autentificați-vă în contul dvs.

E-mail
 
Parola
 
Am uitat parola

Nu aveti cont?

Creati unul aici
×
»

Vietnam

Conditii de intrare si regimul de sedere

Cetatenii români au nevoie de viza pentru a intra în Vietnam. Aceasta poate fi obtinuta la Ambasada R.S. Vietnam la Bucuresti. Autoritatile vietnameze pot refuza intrarea turistilor pe teritorul Vietnamului daca valabilitatea pasaportului este mai mica de 6 luni.

Viza turistica de scurta-sedere este eliberata pentru o perioada de 15 zile direct de catre Sectia Consulara din cadrul Ambasadei Vietnamului la Bucuresti.

Atentie! Perioada de valabilitate a vizei turistice nu poate fi extinsa în Vietnam.

Daca doriti sa calatoriti în Vietnam pentru o perioada mai mare de 15 de zile, trebuie sa informati Ambasada R.S. Vietnam la Bucuresti asupra acestui fapt, în vederea obtinerii detaliilor necesare privind eliberarea vizei pentru perioada solicitata, în concordanta cu scopul calatoriei.

Amenintari teroriste

Riscul amenintarilor teroriste în Vietnam este scazut.
Cu toate acestea, guvernul vietnamez aplica o politica de maxima vigilenta si intransigenta fata de terorism, fenomen global cu risc de producere oriunde în lume.
Avertizam asupra riscului extrem de ridicat în cazul deplasarilor în zonele  foste teatre de razboi, unde înca exista munitii neexplodate, în special în zonele izolate de-a lungul granitei cu Laos.

Siguranta si criminalitate

R.S.Vietnam este o tara cu un nivel redus de criminalitate. Printre infractiunile în urma carora cad victime turistii sunt furtul de portofele si genti, accesorii electronice sau obiecte din masini, majoritatea fiind înregistrate în Ho ChiMinh, Hanoi si în orasele din centrul tarii, Hue si Danang.

Recomandari generale pentru cetatenii români care doresc sa calatoreasca în Vietnam:

 • Sa evite circulatia pe timp de noapte, locurile aglomerate si deplasarea în zone izolate ale tarii.
 • Sa pastreze în locuri sigure documentele si valorile personale, biletele de calatorie, banii, cartile de credit si sa nu le expuna în mod vizibil.
 • Sa încuie masinile si sa le asigure cu sisteme de alarma.
 • În cazul calatoriei cu autobuzul sau trenul sa manifeste atentie asupra bagajelor pe întreaga durata a calatoriei.
 • Pentru iesirile în oras, în special în zonele aglomerate, sa lase documentele personale la hotel si sa pastreze numai o copie a actelor de identitate (pasaport).
 • Dupa lasarea întunericului este indicata folosirea taxiurilor, pentru a se evita riscul producerii unor situatii neplacute din cauza unor conducatori de motorete sau “cyclo” (ricsa), unul din mijloacele frecvente de transport pentru turisti.
 • Se recomanda folosirea taxi-urilor înregistrate si nu serviciile oferite de persoane particulare.
 • Sa nu accepte bauturi alcoolice sau racoritoare oferite de necunoscuti, în special în baruri.
 • La cazarea în hotel se retine pasaportul, în vederea înregistrarii la politie.
 • În cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei si a Ambasadei României în R.S. Vietnam.

Oferirea de asistenta consulara în afara Hanoiului se face cu dificultate, având în vedere distantele mari între localitati.

În cazul unor incidente grave (accidente, tâlharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor, trebuie apelat numarul de urgenta al politiei: 113

Legea locala

În cazul delictelor privind detinerea, traficul sau consumul de droguri pedepsele sunt foarte aspre,iar în unele cazuri pedeapsa poate fi cea capitala. Aceleasi pedepse se aplica si pentru alte infractiuni, precum hartuirea sexuala, violul sau frauda fiscala.

Strainilor nu le este permis sa invite în camerele de hotel persoane vietnameze. Fotografierea de/lânga amplasamente militare este strict interzisa.

Dezastre naturale

Sezonul taifunurilor este în perioada iunie - decembrie, afectate fiind în special regiunile de coasta din partea centrala si nordica.

Câteva zone provinciale sunt afectate adesea de inundatii, în special în perioada musonului (iunie - octombrie). Dintre provinciile cu risc, cele mai multe sunt situate în zona de granita cu R.D.P Laos.

Sistemul medical

Se recomanda încheierea unei asigurari medicale si de calatorie pe intreaga durata a deplasarii!  

Pentru situatiile în care este nevoie de asistenta medicala sau stomatologica în conditii de urgenta, turistii români sunt sfatuiti sa se adreseze în primul rând receptiei hotelului unde sunt cazati, care poate contacta serviciul de ambulanta sau îi poate dirija spre cel mai apropiat spital sau cabinet stomatologic.

Conditii privind traficul auto

 • Circulatia auto

În Vietnam, în special în marile orase, traficul este îngreunat datorita prezentei numarului ridicat de motociclete, principalul mijloc de transport al cetatenilor vietnamezi, existând riscul producerii de accidente rutiere.

Conducatorii auto trebuie sa manifeste vigilenta sporita, atât în localitati, cât si în afara acestora, circulând cu viteza redusa.

Pietonii trebuie sa acorde o atentie sporita la traversarea strazilor. Casca de protectie este obligatorie în cazul în care va deplasati cu motocicleta.

 •  

Infrastructura drumurilor este satisfacatoare.

 • Transportul public

Transportul public este putin dezvoltat. Taxiurile reprezinta un mijloc de calatorie destul de sigur, dar se recomanda utilizarea taxiurilor autorizate, care sunt dotate cu aparate de taxare. Calatoria cu trenul este, de asemenea, sigura.

 • Permisul de conducere

Permisul românesc nu este recunoscut de catre autoritatile vietnameze. Cetatenii români trebuie sa obtina permis de conducere eliberat de Autoritatea Drumurilor din Hanoi sau Departamentul Lucrarilor Publice si Transportului, în Ho Chi Minh.

Reglementari vamale

Introducerea în Vietnam a drogurilor de orice natura este interzisa. Sumele de bani care depasesc 5.000 USD trebuie declarate la intrarea în Vietnam. Este de preferat ca schimbul valutar sa fie efectuat la birouri autorizate.


Regimul medicamentelor

Nu sunt restrictii în privinta detinerii si transportului medicamentelor prescrise de medic, pentru uzul personal si în cantitati care sa acopere perioada de sejur a turistului, cu exceptia celor psihotrope, pentru care sunt impuse restrictii.


Utilizarea cartilor de credit

Cartile de credit sunt acceptate în orasele principale, în provincii singurul mod de plata fiind cu bani lichizi. Dolarul american este preferat celorlalte valute.


Regimul animalelor de companie

Datorita numeroaselor modificari care pot avea loc în procesul privind regimul intrarii / iesirii animalelor de companie, ca urmare a problemelor pe care Vietnamul le-a avut cu gripa aviara, precum si neacceptarea acestora în unele hoteluri, se recomanda ca, pe cât posibil, cetatenii români sa nu calatoreasca în Vietnam cu animale de companie.
 

Ambasada României în Republica Socialista Vietnam


Cancelaria

Adresa: 5 Le Hong Phong Street, Hanoi

Telefon: +84 43 8452014

Fax: +84 43 8430922

 

    Asigurare Broker - Asigurari de Calatorie   Consultanta Judiciara Calatorii - Informatii Destinatii de Vacanta