Autentificați-vă în contul dvs.

E-mail
 
Parola
 
Am uitat parola

Nu aveti cont?

Creati unul aici
×
»
Utile » Informatii de calatorie » Thailanda

Thailanda

Conditii de intrare si regimul de sedere

Cetatenii români care doresc sa calatoreasca în Thailanda au nevoie de viza pentru a intra pe teritoriul Thailandei. Autoritatile thailandeze elibereaza viza de intrare si la frontiera, pentru o perioada de sedere de pâna la 15 zile.

Amenintari teroriste

Terorismul este un fenomen global, nelocalizat. Prin urmare nici Thailanda nu poate fi exclusa din fata acestei amenintari.

Siguranta si criminalitate

Atragem atentia cu privire la existenta legii lèse majesté in Thailanda, care este aplicata cu multa strictete si prevede pedepse grele privative de libertate în cazul în care se apreciaza ca se aduc insulte regelui sau membrilor familiei regale.
Între infractiunile cele mai frecvente se numara consumul si traficul de droguri si sustragerea si falsificarea pasapoartelor.

Recomandari generale:

 • Evitati circulatia pe timp de noapte, locurile aglomerate, demonstratiile si deplasarea în zone izolate ale tarii.
 • Respectati cu strictete anunturile si recomandarile autoritatilor locale;
 • În timpul deplasarii cu masina, geamurile trebuie sa ramâna tot timpul ridicate, iar usile, blocate.
 • Respectati traditiile si obiceiurile locale;
 • Pastrati în locuri sigure documentele si valorile personale, biletele de calatorie, banii, cartile de credit si nu le expuneti în mod vizibil asupra dumneavoastra sau în masini.
 • În cazul calatoriilor cu autobuze este indicat sa se pastreze atentia asupra bagajelor personale pe întreaga durata a calatoriei.
 • Va recomandam ca schimburile valutare sa se desfasoare doar la casele de schimb valutar.
 • Jocurile de noroc sunt interzise pe teritoriul Thailandei.

Atentie! Atunci când în urma unor evenimente se apeleaza la diferite servicii locale (organe de ordine, companii de asigurari etc.), orice document semnat trebuie sa fie tradus într-o limba de circulatie internationala cunoscuta de persoanele implicate, pentru eliminarea oricaror neclaritati în interpretarea ulterioara a documentului.
În cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei.

În cazul pierderii pasaportului românesc, se recomanda sesizarea atât a biroului local de politie, cât si a Ambasadei României la Bangkok. În cazul furtului pasaportului, cetatenii români trebuie sa declare furtul la politia locala.
În cazul unor incidente grave (accidente, tâlharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor thailandeze, trebuie apelata

 • Politia – telefon 191.

Între infractiunile cele mai frecvente se numara:

 • Consumul si traficul de droguri
 • Sustragerea si falsificarea pasapoartelor
 • Escrocheriile la centrele de închirere jetsky, motoscutere (se cer despagubiri foarte mari pentru despagubirile preexistente).
 • Escrocheriile cu pietre pretioase si semi-pretioase vândute pe post de chilipir
 • Escrocheriile în aeroport în care turistii sunt arestati pentru introducerea fara a declara în prealabil achizitionarea a peste 200 de tigari  cumparate în regim duty-free din aeroportul de escala.
 • Escrocheriile  realizate cu tuk-tuk-ul (mijloc de transport local) , prin care turistii sunt obligati sa cumpere de la magazinele care ofera comision soferului.
 • Furtul gentilor în timpul calatoriilor cu tuk-tuk–ul de catre motociclisti. 

Sistemul medical

Va recomandam cu insistenta sa va încheiati asigurari de calatorie, medicala si de viata în cazul în care va deplasati în Thailanda.

Costul serviciilor medicale este ridicat.

Atentie! Unitatile medicale accepta asigurarile încheiate în alte tari, în conditiile în care firma la care se încheie polita are reprezentanta în aceasta tara.
Este obligatorie vaccinarea cetatenilor care, anterior depunerii cererii pentru viza de intrare în Thailanda, au vizitat Africa sau America de Sud.

Conditii privind traficul auto

 • Circulatia auto

Sistemul de conducere auto este asemanator celui britanic (volanul pe partea dreapta), iar sensul de deplasare al vehiculelor este pe partea stânga a arterei de circulatie.
Regulile de circulatie sunt cele valabile pe plan international, adaptate mersului pe partea stânga.
O atentie deosebita trebuie acordata în marile orase participantilor la trafic ce utilizeaza motorete si motociclete, care de cele mai multe ori nu au un stil preventiv de a conduce si pun în pericol siguranta circulatiei.

 • Starea drumurilor

Thailanda dispune de o infrastructura foarte buna a autostrazilor si drumurilor nationale.

 • Limitele de viteza admise
  • pe autostrazi – 120 km/h, iar
  • în orase de 50 km/h, cu exceptia zonelor cu alt regim indicat în mod expres
 • Parcarea 

Parcarea este permisa în locurile special amenajate si marcate corespunzator.
În caz contrar, politia rutiera blocheaza rotile autoturismului si nu se revine asupra acestei masuri decât dupa plata unei amenzi la cea mai apropiata sectie de politie.

 • Centura de siguranta.

Utilizarea centurii de siguranta este obligatorie.

 • Permisul de conducere
Cetatenii straini aflati in Thailanda pot conduce mijloace auto pe teritoriul tarii numai dupa sustinerea examenului auto si a vizitei medicale.

Regimul medicamentelor

Turistii pot avea asupra lor medicamentele uzuale, pentru stricta necesitate personala.

Exista restrictii în privinta medicamentelor psihotrope


Utilizarea cartilor de credit

Majoritatea cartilor de credit sunt acceptate de bancile, restaurantele si magazinele mari din Thailanda. De asemenea, pot fi folosite si cecurile de calatorie la toate bancile si casele de schimb valutar.

Toate cartile de credit importante sunt acceptate de bancile, restaurantele si magazinele mari din Thailanda. De asemenea, pot fi folosite si cecurile de calatorie la toate bancile si casele de schimb valutar.

Regimul animalelor de companie

Va recomandam sa nu calatoriti în Thailanda cu animale de companie ca urmare a problemelor pe care Thailanda le-a avut cu gripa aviara, precum si ca urmare a neacceptarii acestora în majoritatea hotelurilor.


Reguli de intrare in Thailanda

Reguli de intrare:  Pasaport valabil cu cel putin 6 luni dupa data de întoarcere. Este necesara viza. Perioada maxima de sedere: 90 zile.

Administrare viza:  Ambasada Thailandei în România. 020953 Bucuresti, Str. Vasile Conta nr.12, sector 2.
Se cere 1 fotografie si este valabil pentru 60 de zile. Se elibereaza si la intrarea în Thailanda, viza cu valabilitate de 15 zile, este necesara 1 fotografie, pretul este cca. 1000 THB (cca. 6000 Ft), dar elaborarea acestuia dureaza foarte mult (chiar si 3 ore, si nu putem retine autocarul de transfer din cauza celorlalti calatori!). Din aceasta cauza va rugam sa rezolvati viza înca în Bucuresti. Acest lucur se poate rezolva si prin Centrul Neckermann. Avem nevoie de formularul de cerere completat, 1 fotografie si pasaportul în original, la pretul de 6500.- Ft + 3000.- Ft (taxa administrare documente).

Plecare: Taxa obligatorie de achitat la plecare: în Bangkok cca. 500,-THB/pers., Phuket cca. 700,-THB/pers., respectiv în Koh Samuin 300,-THB/pers. (la alte curse interne în general 50,-THB/pers).

Ambasada României în Regatul Thailandei


Cancelaria

Adresa: 3388/41 Sirinrat Office Building, 12th Floor, RAMA IV Road, Khlong Toei District, Bangkok 10110

Telefon secretariat: +66 2 2402522

Telefon sectie consulara: +66 2 2402523

Linie dedicata pentru situatii de criza si cazuri de cetateni români aflati în situatii de necesitate la nivel local: 08 63 639118

Fax: +66 2 2402550

 

    Asigurare Broker - Asigurari de Calatorie   Consultanta Judiciara Calatorii - Informatii Destinatii de Vacanta