Autentificați-vă în contul dvs.

E-mail
 
Parola
 
Am uitat parola

Nu aveti cont?

Creati unul aici
×
»
Utile » Informatii de calatorie » Singapore

Singapore

Conditii de intrare si regim de sedere

Cetatenilor români care intra pe teritoriul Republicii Singapore pentru turism, vizita, afaceri, activitati sportive, li se va permite intrarea pe teritoriul acestui stat fara viza pentru o perioada de 90 de zile în decurs de 6 luni..

Atentie: Pasaportul electronic sau temporar romanesc trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni la data iesirii din Singapore. Aceasta conditie trebuie riguros respectata si la deplasarea in celelalte state din regiune.

Perioada legala de sedere poate fi prelungita printr-o cerere adresata autoritatilor de imigrari din Republica Singapore. Pentru angajare în munca este necesara obtinerea, în prealabil, a unui permis de munca din partea Ministerului Muncii din Singapore. Permisul se obtine de catre compania din Singapore care angajeaza cetateanul român..

Amenintari teroriste

Riscul amenintarilor teroriste în Singapore este scazut, însa cetatenii români trebuie sa aiba în vedere riscurile globale pe care fenomenul terorist le poate produce oriunde în lume.
Recomandam cetatenilor români care calatoresc sau se afla în Singapore sa consulte periodic informatiile prezentate de autoritatile locale si sa urmeze recomandarile acestora.

Siguranta si criminalitate

Singapore are una din cele mai scazute rate de criminalitate din lume. Tipurile cele mai frecvente de infractiuni sunt furtul de telefoane mobile si laptop-uri.

Recomandari generale:

 • Documentele si valorile personale, biletele de calatorie, banii sau cartile de credit sa fie pastrate în locuri sigure si sa nu fie expuse în mod vizibil asupra persoanei sau în masini.
 • Masinile trebuie încuiate si asigurate cu sisteme de alarma.
 • În cazul calatoriilor cu autobuze sau trenuri este indicata supravegherea bagajelor pe întreaga durata a calatoriei.

În cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei.

În cazul pierderii pasaportului românesc, trebuie contactat cel mai apropiat birou de politie, depusa o reclamatie si obtinuta o dovada, care trebuie prezentata, împreuna cu actul de identitate si alte documente prevazute cu fotografie, la Ambasadei României pentru obtinerea unui nou document de calatorie.În cazul unor incidente grave (accidente, tâlharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor trebuie apelate urmatoarele numere de urgenta:

 • politia: 999
 • ambulanta / pompierii: 995

Se recomanda, de asemenea, sesizarea Ambasadei României, care poate acorda asistenta consulara în conditiile prevazute de lege.

Sistemul medical

Asigurarea medicala este obligatorie în Singapore. Recomandam tuturor cetatenilor români care calatoresc în aceasta tara sa încheie polite de asigurare medicala si de calatorie, pentru întreaga durata a deplasarii. Toate unitatile medicale singaporeze accepta asigurarile medicale de calatorie încheiate cu agentiile de asigurari internationale si nationale recunoscute. Exista si posibilitatea încheierii de asigurari medicale pe plan local. Desi nu sunt obligatorii vaccinurile împotriva bolilor tropicale, se recomanda totusi vaccinarea împotriva febrei dengue.

Conditii privind traficul auto

 • Circulatia auto

Circulatia auto se desfasoara pe partea stânga. Se acorda prioritate de dreapta, cu exceptia intersectarii drumurilor cu sens unic cu trafic din stânga, situatie în care se acorda prioritate de stânga.

 • Starea drumurilor

Starea drumurilor si a infrastructurii rutiere este foarte buna.

 • Centura de siguranta

Centura de siguranta este obligatorie

 • Limitele de viteza admise

– 90 km/h pe autostrazi

– 60 km/h în oras.

 • Parcarea

Parcarea este cu plata si se face în locuri special amenajate, inclusiv în parcari subterane.

Este interzisa parcarea pe marginea soselelor.

 • Permisul de conducere

Dupa un an de sedere legala în Singapore, este necesara preschimbarea permisului de conducere românesc.Abaterile de la regulile de circulatie se pedepsesc cu amenda, iar infractiunile grave cu amenda si închisoarea.

Consumul de alcool la volan este strict interzis.

Reglementari vamale

Controlul pasagerilor si al bagajelor acestora la punctele de frontiera este facut în mod foarte riguros, chiar si asupra persoanelor aflate în tranzit.

Persoanele aflate în tranzit, care transporta obiecte interzise la import sau supuse unei declaratii prealabile, pot fi împiedicate sa-si continue calatoria si deferite unei autoritati politienesti.

Obiectele nepermise la import sunt, in general, cele interzise la transportul cu avionul, dar si toate cele din domeniul armelor, chiar daca sunt inofensive. Astfel, este interzisa detinerea de arme de foc, chiar sub forma de parti componente sau jucarii, munitii, arme de colectie, arme albe de orice natura (ex. cutite, unghiere dotate cu cutitas), focuri de artificii, veste antiglont, catuse, gaz lacrimogen etc.

Pentru trafic de droguri se aplica pedeapsa capitala.

Este interzis importul de guma de mestecat, cu exceptia celei prescrise medical.

Regimul animalelor de companie

Animalele de companie (atât cele care intra cât si cele care tranziteaza Singapore) trebuie sa fie însotite de carnetul de sanatate continând datele de identitate ale animalelor si proprietarilor si care atesta ca animalele sunt sanatoase si vaccinate antirabic.

Ambasada României în Singapore


Adresa: 1 Claymore Drive, Orchard Towers #08-10, Singapore 229594

Telefon: +65 673 55023; +65 673 55025

Telefon de urgenta: +65 93886080

Fax: +65 673 55021

 

 

    Asigurare Broker - Asigurari de Calatorie   Consultanta Judiciara Calatorii - Informatii Destinatii de Vacanta