Autentificați-vă în contul dvs.

E-mail
 
Parola
 
Am uitat parola

Nu aveti cont?

Creati unul aici
×
»

Mongolia

Conditii de intrare si regim de sedere

Pentru cetatenii români care calatoresc în Mongolia este necesara obtinerea vizei de intrare (exceptie fac pasapoartele de tip diplomatic si de serviciu). Pasaportul românesc trebuie sa aiba valabilitate de minim 6 luni de la data intrarii în Mongolia.

Este posibil ca autoritatile locale sa solicite efectuarea unui test HIV persoanelor care stau mai mult de 30 de zile pe acest teritoriu.

Asistenta consulara

România nu are reprezentare diplomatica sau consulara de cariera în Mongolia.

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca în Mongolia sau se afla deja pe teritoriul sau, sunt sfatuiti sa se adreseze Ambasadei României în China si sa îsi anunte prezenta în regiune, comunicând astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactati în situatii de urgenta.

Amenintari teroriste

Riscul amenintarilor teroriste si extremiste în Mongolia este scazut, însa cetatenii români trebuie sa aiba în vedere riscurile globale pe care fenomenul terorist le poate produce oriunde în lume. Recomandam evitarea zonelor în care au loc miscari de protest politice sau de alta natura, care apar ocazional în Ulan Bator .

Siguranta si criminalitate

Mongolia este un stat cu un nivel de criminalitate scazuta.

Infractiunile cele mai comune, care sunt caracteristice în principal capitalei Ulan Bator, sunt cele de tipul furtului din buzunare, smulgerea gentilor, precum si înselaciuni. Acestea apar de regula în zonele aglomerate, este de preferat a fi evitate. Zonele din Ulan Bator unde trebuie avuta atentie, fiind cunoscute ca locuri unde sau întâmplat cele mai multe infractiuni împotriva strainilor sunt:

  • Aeroportul International Chingiss Khaan
  • Mall-ul situat în zona Circului de Stat si strazile adiacente
  • Piata Naran Tuul
  • Manastirea Gandan
  • zona Postei Centrale

Rata criminalitatii cunoaste o crestere semnificativa în marja desfasurarii Festivalului de vara – Naadam (11-13 iulie), în timpul sezonului turistic si în luna  februarie în timpul desfasurarii Festivalului de Iarna – Tsagaan Sar.

Recomandari generale:

  • evitarea deplasarilor pe timp de noapte.
  • pastrarea documentelor, valorilor personale, biletelor de calatorie, banilor si cartilor de credit în locuri sigure si a nu fi expuse ostentativ, în mod vizibil.
  • în cazul calatoriei cu autobuzul sau trenul este recomandat a se supraveghea permanent bagajele.
În cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat post de politie. În cazul pierderii pasaportului se recomanda anuntarea atât a postului de politie, cât si a Consulatului Onorific al României la Ulan Bator.Telefoanele sistemului de urgenta din Mongolia sunt: Politia: 102; Salvare/urgente medicale: 103.

Sistemul medical

Facilitatile oferite de sistemul medical din Mongolia sunt limitate si nu îndeplinesc standardele internationale, în special în domeniul medical de urgenta.

Majoritatea unitatilor medicale sunt amplasate în Ulan Bator, iar în teritoriu prezenta acestora este scazuta. În diferite perioade ale anului apar cazuri de boli infectioase ca meningita si ciuma; sunt des întâlnite cazuri de tuberculoza. Se recomanda cu strictete folosirea apei potabile îmbuteliate.

Din cauza calitatii scazute a aerului, determinata de poluare, în lunile de iarna, persoanele cu probleme respiratorii trebuie sa manifeste o grija deosebita si sa aiba la îndemâna medicamentele necesare.

Conditii privind traficul auto

Starea soselelor si a infrastructurii rutiere este la un nivel scazut. Traficul în Ulan Bator se desfasoara în conditii improprii datorita nesemnalizarii corespunzatoare a intersectiilor (lipsa semnelor de circulatie si a semafoarelor), precum si a numarului mare de masini în raport cu infrastructura existenta.

Se recomanda evitarea pe timpul noptii a deplasarilor cu autoturismul în afara capitalei. Sistemul de transport public este bine reprezentat si împartit corespunzator pentru atingerea tuturor zonelor orasului, este ieftin, de încredere, dar foarte aglomerat. Exista, de asemenea, serviciul de taxi si serviciul de închiriere de masini, precum si serviciul de a închiria masini cu sofer la dispozitie.

Moneda si utilizarea cartilor de credit  

Unitatea monetara utilizata în Mongolia este cunoscuta sub numele de Togrug. Plata cu cartile de credit este acceptata de majoritatea hotelurilor, restaurantelor si magazinelor din Ulan Bator. Se poate retrage din banci numerar în baza cartilor de credit; bancile la care se poate efectua acest serviciu sunt Banca de Comert si Dezvoltare, Golomt Bank, Khan Bank, Khas Bank. Exista serviciul de transfer international de bani (Western Union). În Ulan Bator exista câteva ATM-uri (VISA si Maestro/Cirrus) dar acestea nu functioneaza întotdeauna si nu prezinta încredere. În afara capitalei Ulan Bator exista doar câteva ATM-uri, singura metoda de plata acceptata în restul teritoriului fiind cea în numerar.

Regimul medicamentelor

Este permisa introducerea în Mongolia a unei cantitati rezonabile de medicamente, strict pentru uzul personal. Printre acestea, sunt incluse tratamentele pentru urgente sau pentru boli cronice, doar pe baza prescriptiei medicale. Pentru cei care calatoresc cu avionul, medicamentele trebuie puse în bagajul de cala

Reglementari vamale   

Importul de arme de foc si munitie presupune obtinerea în prealabil a unei autorizatii din partea Guvernului mongol. Exportul de antichitati necesita eliberarea unui certificat vamal, la momentul cumpararii, de catre magazinele de antichitati autorizate în acest sens.
 

Reprezentarea diplomatica a României în MONGOLIA este asigurata de Ambasada României în CHINA !!!

 

 

    Asigurare Broker - Asigurari de Calatorie   Consultanta Judiciara Calatorii - Informatii Destinatii de Vacanta