Autentificați-vă în contul dvs.

E-mail
 
Parola
 
Am uitat parola

Nu aveti cont?

Creati unul aici
×
»

Malaysia

Conditii de intrare si regim de sedere

Între România si Malaysia exista un regim de scutire reciproca de vize în cazul cetatenilor proprii pentru o perioada de maxim 90 de zile, în scopuri nelucrative. Orice sedere mai lunga de 90 de zile, indiferent de scopul ei (casatorie, studii, munca, vizita, turism), presupune obtinerea, în prealabil, a unei vize de lunga sedere. Aceasta poate fi obtinuta la orice misiune diplomatica malaysiana din strainatate.

Atentionam cetatenii români ca pasaportul trebuie sa fie valabil cel putin sase luni de la data iesirii din România.

Amenintari teroriste

Guvernul malaysian duce o politica de maxima vigilenta si intransigenta fata de fenomenul terorist, care este însa o realitate prezenta în toata Asia de sud-est. Chiar daca în Malaysia nu s-au înregistrat atentate cu bombe sau executii aleatorii, fenomenul terorist s-a manifestat, începând din anul 2000, prin rapirile de persoane din rândul turistilor, mai ales în insulele izolate din estul statului Sabah, de catre grupari cu baza în sudul insulelor Filipine, care actioneaza sub egida organizatiei terorist-separatiste Abu Sayyaf.

Siguranta si criminalitate

Fiind o destinatie turistica majora în Asia de sud-est, Malaysia primeste anual 11-12 milioane de turisti din toata lumea. Climatul general în tara este unul de siguranta pentru turistii straini care nu-si asuma riscuri, dar, cu toate acestea, o parte din formele de infractionalitate înregistrate este legata tocmai de afluxul turistic.

Malaysia are o politica extrem de dura în privinta combaterii traficului si consumului de droguri. Conform legislatiei locale, pedeapsa cu moartea se aplica automat (indiferent de nationalitate si de cantitatea transportata) persoanelor implicate în traficul de droguri. Posesorii de droguri sau de stimulente amfetaminice pentru consum propriu se sanctioneaza atât cu închisoarea pe termen lung, cât si cu pedepse corporale. !!!

Cele mai frecvente infractiuni sunt furtul de pasapoarte, genti, obiectelor din masini, clonarea cartilor de credit, loteriile frauduloase prin internet.

Recomandari generale

 • Sa evite  manifestatiile cu caracter politic;
 • Sa pastreze în locuri sigure documentele si valorile personale, biletele de calatorie, banii, cartile de credit si sa nu le expuna în mod vizibil; 
 • Sa aiba, în permanenta, asupra lor copia actului de identitate, preferabil copia pasaportului turistic;
 • Sa aiba o atitudine respectuoasa fata de traditiile si obiceiurile locale;
 • Sa respecte cu strictete anunturile si recomandarile autoritatilor locale;
 • Sa nu se implice în traficul de droguri! Statul Malaysia are o politica extrem de dura în aceasta privinta. Conform legislatiei locale persoanele implicate în traficul de droguri primesc automat pedeapsa capitala. De asemenea, detinatorii de droguri sau de stimulente amfetaminice primesc condamnari la închisoare pe termen lung si pedepse corporale. În caz de suspiciune, la intrarea în tara calatorii pot fi supusi unor probe biologice. Daca acestea se dovedesc pozitive, turistii pot fi internati în clinici de dezintoxicare sau expulzati, cu interdictia de a mai intra în Malaysia ;
În cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei. În cazul pierderii pasaportului românesc, se recomanda sesizarea atât a biroului local de politie, cât si a oficiului consular român cel mai apropiat.

În cazul unor incidente grave (accidente, tâlharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor, trebuie apelat numarul de urgenta al politiei:

 • Politia - 999

Sistemul medical

Desi calatoriile în Malaysia sunt în general sigure si nu pun probleme deosebite turistilor care evita situatiile de risc, se recomanda totusi încheierea unei asigurari medicale si de calatorie înainte de plecarea din tara. În Malaysia sunt acceptate asigurarile medicale de calatorie încheiate în alte tari. Spitalele private malaysiene ofera tratamente de calitate si au dotari tehnice de ultima ora, dar preturile serviciilor medicale sunt ridicate.

Conditii privind traficul auto

 • Circulatia auto

În Malaysia, circulatia se desfasoara pe partea stânga.

 • Centura de siguranta

Centura de siguranta este obligatorie pentru locurile din fata.

 • Starea generala a drumurilor

În ultimele doua decenii, s-au facut mari investitii în infrastructura rutiera, care se prezinta la un nivel de vârf. Toate autostrazile sunt bine amenajate si întretinute, având servicii (popasuri cu statii de alimentare, bufete, restaurante, magazine si grupuri sanitare curate) la fiecare 30-40 km.

Autostrazile sunt cu taxa. Drumurile nationale si alte sosele se prezinta în general în stare buna, carosabilul fiind reparat si refacut periodic.

 • Limita de viteza

Limita de viteza pe autostrada este de110 km/ora dar, pe anumite segmente marcate cu claritate, ea poate fi redusa pâna la 80-90 km/ora.

 • Permisul de conducere

Desi în privinta recunoasterii reciproce a permiselor de conducere nu exista un acord bilateral, se poate utiliza permisul de conducere românesc în Malaysia pentru o perioada de 90 de zile. Pentru cei care stau mai mult de 90 de zile în Malaysia, se recomanda contactarea autoritatii în domeniul transportului rutier pentru obtinerea unui permis de conducere malaysian sau a unui permis de conducere international (reînnoibil anual).

Utilizarea cartilor de credit

Sunt acceptate majoritatea cartilor de credit cu circulatie internationala (Visa, MasterCard, Diners, American Express). Totusi, pentru siguranta, turistii români pot consulta banca emitenta spre a constata daca o alta carte de credit, pe care o detin, este acceptata sau nu în Malaysia.

Regimul medicamentelor

Nu exista limitari cantitative la introducerea unor medicamente în Malaysia, dar cele de tip amfetaminic sunt asimilate cu drogurile, iar detinerea de droguri antreneaza pedepse severe, mergând pâna la pedeapsa capitala.

Regimul animalelor de companie

Animalele de companie pot fi introduse în Malaysia numai dupa obtinerea unei autorizatii de import, înainte de intrarea animalului în tara. Acesta are nevoie de un certificat de sanatate, eliberat în interval de maximum 7 zile înainte de data zborului, care sa ateste ca animalul provine dintr-o tara fara pericol de rabie. Dovada de vaccinare trebuie sa ateste ca animalul a facut toate vaccinurile necesare într-un interval de 30-180 de zile înainte de data zborului. Documentele medicale însotitoare trebuie sa mentioneze rasa, vârsta, culoarea si numele animalului, numele proprietarului si detaliile zborului. Persoanele care calatoresc cu animale de companie trebuie sa anunte aeroportul cu minimum o saptamâna înainte de data sosirii în Malaysia, pentru a rezerva spatiu de carantina. Animalele petrec obligatoriu o luna în carantina, dar pot fi eliberate dupa doua saptamâni, urmând sa efectueze restul perioadei de carantina la domiciliul proprietarului.

 

    Asigurare Broker - Asigurari de Calatorie   Consultanta Judiciara Calatorii - Informatii Destinatii de Vacanta