Autentificați-vă în contul dvs.

E-mail
 
Parola
 
Am uitat parola

Nu aveti cont?

Creati unul aici
×
»

India

Conditii de intrare si regim de sedere

Cetatenii români au nevoie de viza de intrare în India.
Mai multe informatii despre obtinerea vizele de intrare si informatii despre conditiile în care se acorda acestea se pot obtine de la Sectia Consulara a Ambasadei Indiei din Bucuresti.
Nu se poate obtine viza de intrare la sosirea în India. În caz de forta majora, pentru cei care tranziteaza India si pierd legatura aeriana, în mod exceptional se poate elibera un permis de iesire din aeroport, valabil numai 24 de ore.

Amenintari teroriste

Riscul atacurilor teroriste se mentine relativ ridicat în întreaga tara. Periodic se produc atacuri teroriste în diferite zone ale tarii, inclusiv în marile orase: Delhi, Mumbai, Bangalore, Hyderabad si altele.
Autoritatile indiene detin capacitatea de a preveni si împiedica astfel de atacuri, dar ele sunt imprevizibile si se manifesta sub numeroase forme: atacuri cu bombe, rapiri de persoane sau atacuri armate.
Cetatenilor români care calatoresc în India li se recomanda sa urmareasca în permanenta anunturile si recomandarile facute de autoritatile indiene si sa acceseze periodic site-ul web al Ministerului român al Afacerilor Externe.

Siguranta si criminalitate 

Se recomanda cetatenilor români sa manifeste atentie sporita în cazul calatoriilor în India si sa informeze despre prezenta lor Ambasada României din New Delhi.
Este indicat ca cetatenii români sa evite deplasarile în zonele Srinagar, unde au loc manifestatii si miscari sociale frecvente rezultate cu violente intre autoritati si protestatari si Imphal.
În regiunea de Nord-Est a tarii (la granita cu Pakistan), precum si în Jammu si Kashmir exista un risc ridicat de atacuri teroriste sau de desfasurare a unor actiuni ale gruparilor insurgente/separatiste. De asemenea, Uttar Pradesh si West Bengal au fost în trecut scena unor atacuri teroriste.  
Inundatiile din statul Jammu & Kashmir au condus la blocari de drumuri si chiar victime omenesti.
Recomandam cetatenilor români care se deplaseaza în zonele mentionate sa se informeze în prealabil asupra situatiei de securitate din zona si sa manifeste atentie si prudenta sporite pe toata durata prezentei lor. În acest sens, va recomandam sa accesati sectiunea “Avertisment de calatorie – India”.
Nivelul de criminalitate în India este relativ scazut.
Infractiuni minore de tipul furturilor, sunt semnalate în special în mijloacele de transport (autobuze si trenuri), în gari si piete aglomerate. Au fost înregistrate si cazuri de viol sau molestare a strainilor. Uneori echipaje de politie false solicita taxe conducatorilor auto.
MAE recomanda cetatenilor români care se afla în India: 
  • Sa evite deplasarile în zonele montane ale Indiei, în timpul musonului.
  • Sa evite circulatia pe timp de noapte, locurile aglomerate, demonstratiile si deplasarea în zone izolate ale tarii.
  • Sa pastreze în locuri sigure documentele si valorile personale, biletele de calatorie, banii, cartile de credit si sa nu le expuna în mod vizibil asupra lor sau în masini.
  • Sa încuie masinile si sa le asigure cu sisteme de alarma.
  • Sa respecte anunturile sau recomandarile autoritatilor locale!
  • Se recomanda apelarea la serviciile de transport ale unor companii autorizate, situate de regula în incinta aeroporturilor sau ale hotelurilor.
Persoanele care sunt victime ale unor atacuri sau infractiuni trebuie sa apeleze numarul de urgenta 100 si sa ia legatura cu cel mai apropiat post de politie.
În cazul pierderii pasaportului, acest incident trebuie reclamat la o sectie de politie, care elibereaza un raport constatator (First Incident Report), dupa care se contacteaza Ambasada României pentru eliberarea de noi documente de calatorie (reclamatia la politie este absolut necesara în acest scop).

Sistemul medical

Va recomandam cu insistenta sa încheiati asigurare de calatorie, medicala si de viata în cazul în care va deplasati în India!
Este indicat ca, la încheierea contractului de asigurare, sa se solicite exact adresa unitatii corespondente din India. 
În caz de urgenta, cetatenii straini pot apela la serviciile unitatilor medicale de stat, urmând a se reglementa ulterior problema unei eventuale plati pentru serviciile acordate.
India dispune de o retea diversificata de spitale (de stat si private, unele echipate modest, altele de ultima generatie), interventiile putând fi efectuate contra-cost.
Se recomanda efectuarea vaccinurilor împotriva febrei tifoide (obligatoriu).
În India se întâlnesc si alte boli precum holera, febra dengue, hepatita, malaria, meningita.
Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor români sa evite deplasarile ce nu sunt necesare, având în vedere faptul ca în ultimii ani s-au înregistrat cresteri alarmante  a cazurilor de îmbolnaviri cu febra Dengue, pe întreg teritoriul acestui stat, fiind semnalate si câteva cazuri de deces.
Febra Dengue se manifesta prin temperatura foarte ridicata, dureri de cap, dureri articulare si hemoragii.

Conditii privind traficul auto
  • Circulatia auto
În India se circula pe partea stânga a drumului. Traficul este foarte aglomerat în marile orase si, în foarte multe cazuri, regulile de circulatie nu sunt respectate întocmai. Din aceste cauze, sofatul este dificil si nu este recomandat.
  • Permisul de conducere
Permisul român de conducere nu este valabil în India.

Utilizarea cartilor de credit 

Sunt acceptate aproape toate tipurile de carti de credit în aproape orice magazin (în localitatile urbane).

Reglementari vamale 

Nu este permisa introducerea si scoaterea de moneda indiana în/din aceasta tara.
Camerele de filmat profesionale, bunurile electronice si bijuteriile de valoare ridicata trebuie declarate.
Limita sumei în valuta care poate fi introdusa sau scoasa din India este de 10.000 $ în cecuri de calatorie sau de 5.000 în numerar.
Este interzis si supus sanctiunilor penale exportul de animale/pasari protejate sau produse din acestea.

Animale de companie  

Se recomanda evitarea deplasarilor cu animalele de companie, din cauza procedurilor birocratice complicate si îndelungi, care pot compromite vacanta, precum si a bolilor tropicale locale care pot crea complicatii.


Reguli de intrare in India

Reguli de intrare: Pasaport valabil cu cel putin 6 luni dupa data de întoarcere. Este necesara viza. Perioada maxima de sedere: 90 zile.
Administrare viza: Ambasada Indiei în România. Str. Mihai Eminescu nr. 183, sector 2.

Ambasada României în India


Cancelaria

Adresa: D – 6/6, Vasant Vihar, New Delhi – 110057

Telefon: +91 11 26140447; +91 11 26140700

Fax: +91 11 26140611

 

    Asigurare Broker - Asigurari de Calatorie   Consultanta Judiciara Calatorii - Informatii Destinatii de Vacanta