Autentificați-vă în contul dvs.

E-mail
 
Parola
 
Am uitat parola

Nu aveti cont?

Creati unul aici
×
»
Utile » Conditii de calatorie » Cetateni straini » Conditii generale de calatorie a cetatenilor din statele membre U.E. si S.E.E.

Conditii generale de calatorie a cetatenilor din statele membre U.E. si S.E.E.

Conditii generale de calatorie a cetatenilor din statele membre ale Uniunii Europene si Spatiului Economic European
 
Intrarea pe teritoriul Romaniei a cetatenilor Uniunii Europene, statelor membre Spatiului Economic European si Elvetiei este permisa prin toate punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului de persoane, cu conditia prezentarii documentului national de identitate, a pasaportului sau a unui document eliberat in conditiile O.U.G. nr. 102/2005 pentru cetatenii Uniunii Europene, valabil, fara a se aplica stampila de intrare de politistii de frontiera in oricare dintre aceste documente.  

Membrii de familie care nu sunt cetateni ai Uniunii Europene pot intra pe teritoriul Romaniei in baza unui pasaport valabil si a vizei de intrare, cu exceptia cazurilor in care obligativitatea obtinerii vizei este desfiintata in conditiile legii.  

Membrul de familie care nu este cetatean al Uniunii Europene, dar care este in posesia unui document valabil, care atesta rezidenta pe teritoriul unui alt stat membru in calitate de membru de familie al unui cetatean al Uniunii Europene, este scutit de la obligativitatea obtinerii unei vize. Politistii de frontiera nu aplica stampila de intrare sau de iesire in pasaportul persoanelor din aceasta categorie.  

Cetatenilor U.E., S.E.E. si Elvetia le este recunoscut dreptul comunitar la libera circulatie si beneficiaza de un control minim la trecerea frontierei, ce consta intr-o verificare rapida si imediata a documentelor de calatorie pentru stabilirea identitatii.  

Intr-o maniera aleatorie ori in baza unor analize de risc, politistii de frontiera pot efectua controale mai riguroase / suplimentare asupra persoanelor si mijloacelor de transport ale acestora, respectandu-se intotdeauna prevederile legislatiei in vigoare.

 
Lista statelor membre ale Uniunii Europene si Spatiului Economic European
 
  • Cele 28 state membre ale Uniunii Europene sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Danemarca, Estonia, Franta, Finlanda, Germania, Grecia, Italia, Irlanda, Luxemburg, Letonia, Lituania, Malta, Olanda, Portugalia, Polonia, Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, Romania, Spania, Suedia, Slovacia, Slovenia, Ungaria.  
  • Islanda, Liechtenstein si Norvergia fac parte din Spatiul Economic European, iar Elvetia aplica prevederile acquis-ului Schengen.

                                                                                                                                                                       sursa: www.politiadefrontiera.ro
 

    Asigurare Broker - Asigurari de Calatorie   Consultanta Judiciara Calatorii - Informatii Destinatii de Vacanta