Autentificați-vă în contul dvs.

E-mail
 
Parola
 
Am uitat parola

Nu aveti cont?

Creati unul aici
×
»
Utile » Conditii de calatorie » Cetateni straini
Cetateni straini

Cetatenii straini pot intra in Romania in conditiile Ordonantei Guvernului nr. 194/2002 privind regimul strainilor in Romania, cu modificarile si completarile ulterioare si Ordonantei de Urgenta nr. 102/2005 privind libera circulatie pe teritoriul Romaniei a cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene si Spatiului Economic European, actualizata.  

Inainte de venirea in Romania, Politia de Frontiera Romana recomanda contactarea reprezentantei diplomatice a Romaniei din statul dumneavoastra, pentru obtinerea de informatii suplimentare referitoare la legislatia romana.




Conditii generale de calatorie a cetatenilor din statele membre U.E. si S.E.E.
Conditii generale de calatorie a cetatenilor din statele membre U.E. si S.E.E.
Intrarea pe teritoriul Romaniei a cetatenilor Uniunii Europene, statelor membre Spatiului Economic European si Elvetiei este permisa prin toate punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului de persoane, cu conditia prezentarii documentului national de identitate, a pasaportului sau a unui document eliberat in conditiile O.U.G. nr. 102/2005 pentru cetatenii Uniunii Europene, valabil, fara a se aplica stampila de intrare de politistii de frontiera in oricare dintre aceste documente.  ...
Conditii generale de calatorie a cetatenilor din statele care NU sunt membre U.E. si S.E.E.
Conditii generale de calatorie a cetatenilor din statele care NU sunt membre U.E. si S.E.E.
Cetatenilor straini li se permite intrarea in Romania in conditiile prevazute de O.G. nr. 194/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, daca:  

a) poseda un document valabil de trecere a frontierei de stat, care este acceptat de statul roman; Valabilitatea documentului de calatorie in care urmeaza sa fie aplicata viza trebuie sa depaseasca valabilitatea vizei solicitate cu cel putin 6 luni. Documentul de calatorie trebuie sa fie valabil pentru o perioada de cel putin trei luni de la data preconizata a plecarii de pe teritoriul statelor membre si sa fie eliberat in ultimii 10 ani. ...
Viza romana
Viza romana
Cetatenii straini care calatoresc in Romania trebuie sa obtina, in prealabil, viza de la o ambasada sau consulat roman, cu exceptia acelora care provin din tari cu care Romania are incheiate acorduri de desfiintare a vizei sau pentru care a renuntat unilateral la obligativitatea vizei.  ...
Conditii in care cetatenii straini pot tranzita teritoriul Romaniei si calatori in Romania fara viza
Conditii in care cetatenii straini pot tranzita teritoriul Romaniei si calatori in Romania fara viza
Conditii in care cetatenii straini pot tranzita teritoriul Romaniei si calatori in Romania fara viza Printeaza pagina   Cetatenii statelor terte, supusi obligatiei de a detine viza in temeiul Regulamentului (CE) nr. 539/2001, pot tranzita Romania intr-o perioada care nu depaseste 5 zile si au drept de sedere pe teritoriul Romaniei pentru o perioada care nu depaseste 90 de zile in orice perioada de 180 de zile, fara a obtine in prealabil o viza romana, daca:  ...
Drepturi si obligatii
Drepturi si obligatii
Strainii care locuiesc legal in Romania se bucura de protectia generala a persoanelor si a averilor, garantata de Constitutie si de alte legi, precum si de drepturile prevazute in tratatele internationale la care Romania este parte.  

Strainii aflati legal in Romania se pot deplasa liber si isi pot stabili resedinta sau, dupa caz, domiciliul oriunde pe teritoriul Romaniei.  ...



«1»
 

    Asigurare Broker - Asigurari de Calatorie   Consultanta Judiciara Calatorii - Informatii Destinatii de Vacanta